Puree z pieczonych batatów

1

Słodkie ziemniaki to warzywo korzeniowe które nie tylko wyśmienicie smakuje, ale ma też różne właściwości zdrowotne; Bogaty w błonnik, przeciwutleniacze, witaminę A, witaminę C, mangan, witaminę B6 i potas, słodki ziemniak jest idealnym pokarmem uzupełniającym. 

Czas przygotowania: 45 minut 

Ilość porcji: 6 

Składniki:

  • 1 duży batat, 
  • 1 łyżka oleju Hipp 
  • 20 ml wody
  • 20 ml mleka odciągniętego z piersi lub mleka modyfikowanego 

Przygotowanie:

  • Podgrzej piekarnik do 220 stopni, wyłóż papierem do pieczenia, 
  • Bataty umyj, owiń folią aluminiową, włóż do piekarnika, 
  • Po 35 minutach bataty powinny być miękkie, 
  • Obierz, rozgnieć widelcem,  
  • Dodaj wodę olej, mleko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *