Jaglanka z dynią i wołowiną

UcztaMalucha.pl dynia
Składniki na 4 porcje:
  • 250 gram marchewki,
  • 250 gram dyni (Hokkaido),
  • 80 gram płatków jaglanych,
  • 100 gram chudej wołowiny
    (opcjonalnie można użyć 2 słoiczków Holle),
  • 4 łyżeczki oleju Hipp,
  • 4 łyżeczki soku jabłkowego.
Sposób przygotowania:

Gotowanie zaczynamy od dokładnego umycia marchwi i dyni.
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, nie zapominając o pozbyciu się pestek z dyni, które w tym daniu nie będą nam potrzebne. Z wołowiny pozbywamy się wszelkich błonek i również kroimy ją w mniejsze kawałki, jeśli używasz wołowiny w słoiczkach ta czynność Ci odpada.
Do rondla wlej 250 ml (~1 szklanka) wody, dodaj warzywa i mięso, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 min. Po tym czasie dodaj płatki jaglane i gotuj jeszcze przez 3 min. Po zakończeniu gotowania dodaj sok z jabłka i zmiksuj całą zawartość na gałką masę.
Po wystudzeniu danie gotowe dla malucha, smacznego.