Kaszka warzywno -jaglana

130 gram brokułów

120 gram marchewki

20 gram płatków jaglanych

2 łyżki oleju Hipp

70 gram soku pomarańczowego

Oczyść brokuły, usuwając łodygę. Brokuły podzielić na małe różyczki, przełożyć na sito i dokładnie umyć pod bieżącą gorącą wodą. Obierz marchewkę i ziemniaki. Odetnij końcówki marchwi. Pokrój marchewki i ziemniaki na duże kawałki.

Różyczki brokułów razem z marchewką, kawałkami ziemniaków i płatkami jaglanymi włożyć do miksera i zblendować, Dodać 150 g wody. Gotować 10 minut.

Wystudź, Dodaj olej i sok z pomarańczy.

Zmiel na gładką masę. Kiedy chcesz podać kaszkę w formie zupy podgrzej do temperatury 50 C i dodaj 100 gram przegotowanej wody.