Kaszka warzywno -jaglana
130 gram brokułów
120 gram marchewki
20 gram płatków jaglanych
2 łyżki oleju Hipp
70 gram soku pomarańczowego
Oczyść brokuły, usuwając łodygę. Brokuły podzielić na małe różyczki, przełożyć na sito i dokładnie umyć pod bieżącą gorącą wodą. Obierz marchewkę i ziemniaki. Odetnij końcówki marchwi. Pokrój marchewki i ziemniaki na duże kawałki.
Różyczki brokułów razem z marchewką, kawałkami ziemniaków i płatkami jaglanymi włożyć do miksera i zblendować, Dodać 150 g wody. Gotować 10 minut.
Wystudź, Dodaj olej i sok z pomarańczy.
Zmiel na gładką masę. Kiedy chcesz podać kaszkę w formie zupy pogrzej do temperatury 50 C i dodaj 100 gram przegotowanej wody.