Składniki na 5 porcji:
- 100 gram indyka,
- 400 gram brokułów,
- 80 gram płatków kokosowych,
- 250 ml soku jabłkowego,
- 4 łyżeczki oleju Hipp.
Sposób przygotowania:
Gotowanie zaczynamy od umycia brokułu. Następnie oddzielamy pojedyncze różyczki warzywa.
Z mięsa pozbywały się wszelkich błon i kroimy je w mniejsze kawałki.
Do rondla wlej 250 ml (~1 szklanka) wody, dodaj warzywa i mięso, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 min. Po tym czasie dodaj płatki kokosowe i gotuj jeszcze przez 3 min. Po zakończeniu gotowania dodaj sok z jabłka oraz olej i zmiksuj całą zawartość na gałką masę.
Po wystudzeniu danie gotowe dla malucha, smacznego.
Warto wiedzieć
Brokuły zawierają sporą ilość witaminy K oraz wapnia.