Składniki na 5 porcji:
- 130 gram brokułów
- 120 gram marchewki
- 20 gram płatków jaglanych
- 2 łyżki oleju Hipp
- 70 gram soku pomarańczowego
Sposób przygotowania:
Oczyść brokuły, usuwając łodygę. Brokuły podzielić na małe różyczki, przełożyć na sito i dokładnie umyć pod bieżącą gorącą wodą. Obierz marchewkę i ziemniaki. Odetnij końcówki marchwi. Pokrój warzywa na duże kawałki i wrzuć do rondla. Dodaj 150 ml (nieco więcej niż 1/2 szklanki) wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Po ostudzeniu dodaj olej i sok z pomarańczy. Całość zmiksuj na gładką masę.
Jeśli chciała byś podać kaszkę w formie zupy podgrzej masę do temperatury 50 stopni C i dodaj 100 ml (1/3 szklanki) przegotowanej wody.
Smacznego