Kaszka warzywno-jaglana

UcztaMalucha.pl karmienie
Składniki na 5 porcji:
  • 130 gram brokułów
  • 120 gram marchewki
  • 20 gram płatków jaglanych
  • 2 łyżki oleju Hipp
  • 70 gram soku pomarańczowego
Sposób przygotowania:

Oczyść brokuły, usuwając łodygę. Brokuły podzielić na małe różyczki, przełożyć na sito i dokładnie umyć pod bieżącą gorącą wodą. Obierz marchewkę i ziemniaki. Odetnij końcówki marchwi. Pokrój warzywa na duże kawałki i wrzuć do rondla. Dodaj 150 ml (nieco więcej niż 1/2 szklanki) wody. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Po ostudzeniu dodaj olej i sok z pomarańczy. Całość zmiksuj na gładką masę.

Jeśli chciała byś podać kaszkę w formie zupy podgrzej masę do temperatury 50 stopni C i dodaj 100 ml (1/3 szklanki) przegotowanej wody.

Smacznego